BURDUR / MERKEZ - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi

Trihçemiz

Kas

1990 – 1991 Eğitim öğretim yılında Burdur Anadolu Kız Öğretmen Lisesi olarak paralı ve parasız yatılı şekliyle hizmete açılmıştır. Burdur Anadolu Lisesi binası bünyesinde bir sınıfta öğrenciler eğitim öğretime başlamıştır. Burdur lisesi işlik binası da pansiyon olarak kullanılmaya başlanmıştır.

1991 – 1992 öğretim yılında okul karma (Kız – Erkek) haline gelmiş ve adı Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi olmuştur. Şu an eğitim ve öğretimin devam edilen okul binasının temeli 18 Haziran 1992 yılında atılmış, okulun inşaatı devam ederken öğrenciler sırası ile Anadolu lisesi, Sağlık meslek lisesi ve M.Akif Ersoy ilköğretim binalarında öğretime devam etmiştir.

1995 – 1996 öğretim yılında kendi adına yapılan okulun üst katları pansiyon, alt katları derslik olarak kullanılmak üzere taşınmıştır. 1999 yılında pansiyon binası bitirilmiş, okul ve pansiyon hizmete girmiştir. Aynı bahçe içinde 10 dairelik kendi personeli için yapılan lojman binası da1998 yılında hizmete girmiştir.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Anadolu Öğretmen Liselerinin kapanması ile okulumuz Göller Yöresi Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye devam etmiştir.Anadolu Öğretmen Lisesine ait binanın yıkılması ile okulumuz Burdur Anadolu Lisesi arkasında bulunan binaya taşınmıştır.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında ise okulumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından pansiyon binamızın yanına yaptırılan binaya taşınmış ve adı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi olmuştur.

Okulumuz Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün 16.05.2023 tarih ve E-69543144-903.02.01-76294480 sayılı yazıları ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumu (proje okulu) kapsamına alınmıştır.